Publiek Private Samenwerking

Steeds meer autonome gemeentebedrijven gaan op zoek naar betrouwbare privé-partners om aan stadsontwikkeling te doen. Hierdoor wordt de stad een aangename plek om te wonen, te werken en te recreëren. Verkommerde stadswijken krijgen nieuw leven, verlaten industriële sites een hedendaagse bestemming, stads-en dorpszichten een fris gezicht. Steenoven focust zich vandaag ook op PPS-projecten om samen met publieke partners kennis en middelen te bundelen voor de realisatie van gemeenschappelijke projecten.

Een nieuwe stedelijke wand voor Oudenaarde
Het PPS-project omvat 37 woongelegenheden van diverse types, een hotel met 58 kamers, kantoorruimtes en een ondergrondse parking. Samen vormen ze een stedelijke wand en het sluitstuk van het stadsvernieuwingsproject De Ham in Oudenaarde.

Bouwen aan de dynamiek van Wervik
Het project  behelst 8 nieuwbouwappartementen en -kantoorruimtes en de bouw van een nieuw vredegerecht in het centrum van Wervik. De vermenging van deze verschillende functies trekt straks een hernieuwde stedelijke dynamiek op gang. De site ligt in het centrum vlakbij de bibliotheek en diverse stadsdiensten.

Hooglede: zorgvuldige upgrading van de dorpskern
De bouw van 36 appartementen en de uitbreiding van het gemeentehuis in Hooglede met bijhorende infrastructuur betekende een upgrade voor de bestaande dorpskern. Een deel van de appartementen was bestemd voor sociale huisvesting. Het hedendaags ontwerp biedt een ruime mix aan woontypologiën rond een zorgvuldig ontworpen publieke binnenruimte.

Een cultureel centrum voor Ieper
Door het bouwen van een nieuw cultuurcentrum kreeg de buurt van het station een ernstige opwaardering. Het gebouw omvat een combinatie van commerciële ruimtes en kantoren voor private ontwikkeling èn als publieke ontwikkeling een mix van  culturele functies zoals een concertzaal, polyvalente zalen, een jeugdcentrum, kantoren, vergader- en repetitieruimtes.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste Steenoven nieuwtjes, lanceringen en events.